U Varaždinu održana Pojedinačna prvenstva Hrvatske za seniorke i za seniore do 22. godine

Dva nacionalna boksačka prvenstva: 14. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniorke i 1. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore do 22. godine, održana su u Varaždinu od 6. do 8. prosinca 2018. godine.

U dvorani Graberje na PPH za seniorke nastupilo je 14 natjecateljica iz 7 klubova, dok je na PPH za seniore U-22 nastupilo 30 natjecatelja iz 16 klubova.

Boksačice i boksači iz zagrebačkih klubova na oba su prvenstva ostvarili zapažene rezultate.

Novim su seniorskim prvakinjama Hrvatske postale Sara Beram (-60kg, Petar Zrinski) i Lucija Šćrbec (-75kg, Titan Gym). Beram je u svom finalu pobijedila Nikolinu Vidačković, dok je Šćrbec slavila protiv Blanke Rakidžije, obje jednoglasnim odlukama sudaca.

U ostalim kategorijama u kojima se boksalo prvakinje su: Tajana Koščak (-54kg, Omega Varaždin), Karmela Makelja (-57kg, PitBull Split) i Marija Malenica (-64kg, PitBull Split). Malenica je na kraju izabrana za ukupno najbolju boksačicu na prvenstvu.

Kod seniora do 22. godine starosti prvenstvo je boksano po prvi puta. Ovo su premijerni prvaci koji dolaze iz zagrebačkih klubova: Erik Pijetraj (-64kg, Leonardo), Mihael Jugović (-69g, Gladijator), Mladen Sobjeslavski (-75kg, Leonardo), Fran Hodak (-91kg, Sesvete) i Marko Milun (+91kg, Leonardo).

Pijetraj je u finalnom ogledu slavio protiv Marka Križanovića (Gladijator). Finale u velteru izborila su dvojica iz Gladijatora, Jugović je prvak bez borbe protiv klupskog kolege Mateja Šimeca, ključni meč do zlata Jugović je odradio u polufinalu protiv Petra Cetinića (Lokomotiva). Sobjeslavski je u svom finalu bio bolji od Nine Kneževića. Hodak je prekidom pobijedio sufinalista Karla Petanija iz Gladijatora, dok je u završnom meču Milun izborio zlato prekidom protiv Jure Babića, još jednog boksača iz Gladijatora.

Prvaci izvan zagrebačkih klubova postali su Filip Poturović (-60kg, Nova Gradiška) i Matej Uremović (-81kg, Rijeka). Uremović je odnio nagradu za najboljeg boksača na prvenstvu.

Zagrebačke boksačice i boksače u svim dobnim skupinama već idućeg vikenda očekuju novi izazovi. Na rasporedu je Prvenstvo Zagreba 2018 koje će se održati dana 15. i 16. prosinca 2018. godine u Zagrebačkom boksačkom centru.