Ćaćić i Plantić zaustavljeni u osmini-finala Olimpijskih igara

Na Olimpijskim igrama u Tokiju hrvatski boks predstavljali su Nikolina Ćaćić (-57kg, BK Omega Zagreb) s trenerom Franjom Kristićem, i Luka Plantić (-81kg, BK Salona Solin) s trenerom Tomislavom Bašićem.

20-godišnja Nikolina prva je hrvatska boksačica koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama i na svojim prvim igrama nije razočarala.

Ćaćić je u prvom kolu olimpijskog turnira pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca američku boksačicu Yarisel Ramirez. U osmini-finala susrela se sa znatno iskusnijom Kanađankom Carolne Veyre, te usprkos velikoj želji i borbenosti Nikolina nije prošla u četvrtfinale. Veyre je pobijedila jednoglasnom odlukom.

Plantić je također dobro otvorio turnir, u prvom kolu je nadjačao Jordanca Alihndawija, Luka je bio bolji u svim boksačkim elementima, ali sudci su se podijelili, na kraju dalje prolazi Plantić, s rezultatom 3:2, potpuno zasluženo.

U osmini-finala Plantić i Meksikanac Rogelio Romero Torres odradili su najžešći i najatraktivniji meč u Tokiju. Plantić je dominirao u prvoj rundi, druga i treća bile su znantno izjednačenije. Suci su kroz druge dvije runde, vidjeli Meksikanca kao boljeg i nažalost Luka je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom 1:4. Isto tako mogli su presuditi Plantića za pobjednika i ne bi pogriješili.

Nikolina i Luka su u Tokiju odradili po dva velika meča sa srcem i borbenošću na ponos svih ljubitelja boksa u Hrvatskoj. Poticajno i motivirajuće za njih dvoje kao i za sve naše mlade boksačice i boksače da krenu njihovim putem.