Nokautovac Bernard Grgić osvojio europsku kadetsku broncu

U Sarajevu je održano EUBC-ovo europsko prvenstvo u boksu za kadete i kadetkinje (rođeni/e 2007-2008. godine) na kojem je nastupilo ukupno 274 natjecatelja iz 25 zemalja. Na ovom prvenstvu hrvatska reprezentacija sudjelovala je s 13 boksača i niti jednom boksačicom.

Zagrebački boks predstavljali su boksači Bernard Grgić (-60kg) i Andrija Dominiković (-80kg), obojica članovi BK Nokaut.

Grgić je bio naš najuspješniji boksač na prvenstvu, ostvario je dvije pobjede i osvojio je brončano odličje. U prvom je meču nadboksao Poljaka Urbanskog da bi u meču za polufinale pobijedio Srbina Jojića. U polufinalu je izgubio od Turčina Babata.

Dominiković je prvi meč odradio u četvrtfinalu, ali ovaj puta prejak je bio Rus Ašurov.

Sastav reprezentacije činili su još: Dominik Raguž (-40kg, BK Brod), David Kuhar (-42kg, BK David Koprivnica), Lucas Mirković (-46kg, BK Arena Pula), Mateo Bobaš (-48kg, BK King Rijeka), Niko Dražina (-50kg, BK Ares Zadar), Andrejas Baričević (-52kg, BK Ares Zadar), Matija Berend (-54kg, BK Ronin Križevci), Duje Kutleša (-57kg, BK Rijeka), Ivan Nekić (-63kg, BK Ares Zadar), Niko Goreta (-66kg, BK Grom Split) i Ivano Jakšić (-70kg, BK Team Predator Rijeka).

Među njima najbolji rezultat ostvario je Nekić osvajanjem brončane medalje do koje je stigao četvrtfinalnom pobjedom nad predstavnikom Sjeverne Makedonije.

Uz kadete su bili treneri Nikola Marketin, Moris Tanković, Yousuf Hasan i Kristijan Hodak.

Dodajmo da je tehnički delegat natjecanja bio Marko Marović. Dok je Orhan Avdi sudio na mečevima prvenstva.