Uspješno održan 9. Zagreb Open

Zagrebački boksački savez je od 23. do 25. listopada 2020. godine organizirao i održao 9. Zagreb Open – boksački turnir u konkurenciji mlađih kadeta, kadeta i juniora za boksača i boksačice.

Deveto izdanje boksačkog turnira Zagreb Open zbog pandemije Covid-19 nije bilo međunarodno, već su prijave za turnir omogućene samo hrvatskim boksačicama i boksačima. Također turnir nije održan za dobne skupine seniora i mlađih seniora.

Ukupno je za ovogodišnji Zagreb Open stiglo 107 prijava. Od zagrebačkih klubova svoje su sudjelovanje prijavlili BK Leona, BK Leonardo, BK Arena Zagreb, BK Nokaut, BK Gladijator, BK Omega Zagreb, BK Lokomotiva, BK Kralj Tomislav, BK Sesvete, BK Titan Gym, BK Coloseum i BK Metalac.

U Zagrebački boksački centar na Velesajmu prvi dan turnira u petak donio je pet mečeva, u subotu je na rasporedu bilo sedamnaest mečeva, dok je u finalni dan, u nedjelju, na rasporedu bilo čak 23 mečeva.

Najveća uzbuđenja i najveći izazovi bili su u juniorskoj konkurenciji, u kategorijima do 60kg, do 66kg, do 70kg i do 75 kilograma.

Kako zbog epidemioloških mjera nije bilo moguć dolazak gledatelja, organizator je za sve ljubitelje boksa organizirao live-streaming turnirskih mečeva.