Uspješno održano Prvenstvo Zagreba 2022

U Zagrebačkom boksačkom centru je, od petka 4. ožujka do nedjelje 6. ožujka 2022. godine, uspješno održano Prvenstvo Zagreba 2022 u boksu za seniore/rke, mlađe seniore/rke, juniore/rke, kadete/tkinje i mlađe kadete/tkinje.

Prvenstvo Zagreba organizirano je za sve dobne skupine, boksali su mlađi kadeti i kadetkinje (rođeni 2010/11.), kadeti i kadetkinje (r. 2008/09.), juniori i juniorke (r. 2006/07.), mlađi seniori i mlađe seniorke (r. 2004/05.) te seniori i seniorke (r. 2003. do navršene 40-te godine).

Za prvenstvo se prijavilo ukupno 109 boksačica i boksača iz 15 zagrebačkih klubova: BK Katran, BK Agram, BK Rekord, BK Nokaut, BK Gladijator, BK Leonardo, BK Titan Gym, BK Leona, BK Metalac, BK Lokomotiva, BK Omega, BK Coloseum, BK Petar Zrinski, BK Kralj Tomislav i BK Arena.

Odboksano je ukupno 46 mečeva na kojim je ukupno boksalo 98 natjecatelja.

U tri natjecateljska dana, od petka do nedjelje, u Zagrebačkom boksačkom centru vidjeli smo borbene nastupe zagrebačkih boksača i boksačica koji su se beskompromisno i hrabro borili za čast svojih klubova i naslove gradskih prvaka.

Za najboljeg boksača Prvenstva izabran je Jure Babić (Leonardo), a za najbolju boksačicu Nikolina Ćaćić (Omega). Za najboljeg tehničara proglasili su Marka Pralasa (Titan Gym), a Hrvojka Čudina (Omega) proglašena je za najbolju tehničarku.

Prvenstvo je usprkos pandemijskim uvjetima i mjerama uspješno organizirao Zagrebački boksački savez s gospodinom Milovanom Rađenom kao supervizorom natjecanja.