Sara Beram, boksačica zagrebačkog kluba Petar Zrinski i Hrvatske boksačke reprezentacije startala pobjedom!

Hrvatska prvakinja SARA BERAM (29) prošla je prvu prepreku u Tajlandu u pohodu na plasman na Olimpijske igre u Parizu!
Sara je podijeljenom odlukom 4:1 (po rundama 4:1, 4:1 i 3:2) pobijedila japansku prvakinju Ayaku Taguchi i plasirala se u 1/8 finala kategorije do 60 kg (30 boksačica u ždrijebu).

Sara se odlično pripremila za meč s Japankom Taguchi koja ju je zaustavila na 1. kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju u ožujku ove godine i revanširala joj se na najbolji način – kontrolirala je meč otpočetka i praktički nakon dvije runde osigurala trijumf i veliki revanš Japanki.

BRAVO SARA, ČESTITKE TRENERU DAMIRU STRUČIĆU I STRUČNOM VODSTVU HRVATSKE REPREZENTACIJE U BANGKOKU!

Sara Beram u osmini finala boksat će u srijedu 29. svibnja 2024. protiv Slovakinje Miroslave Jedinakove koja je u prvom kolu svladala predstavnicu Kosova.

Slovačka prvakinja MIROSLAVA JEDINAKOVA borila se dosad, kao i Sara, na Europskim igrama u Krakovu i na prvom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju gdje je bila zaustavljena u četvrtfinalu, kao i na nedavnom Europskom prvenstvu u Beogradu.

Iz Sarine kategorije do 60 kg na Olimpijske igre plasirat će se samo tri najbolje boksačice iz Bangkoka, dakle naša prvakinja mora izboriti finale ili pobijediti u repesažu u izravnoj borbi za 3. mjesto – svakako izboriti četiri pobjede na zahtjevnom kvalifikacijskom turniru u Tajlandu!

SRETNO SARA, SRETNO SVIM NAŠIM PREDSTAVNICIMA KOJI SU JOŠ U IGRI ZA OLIMPIJSKI PLASMAN (Nikolina Ćaćić, Marko Čalić i Luka Pratljačić, dok su se Filip Poturović i Marko Zeljko oprostili u nedjelju u svojim prvim mečevima).
SRETNO SVIMA, IZNAD SVIH HRVATSKA!