Otvoren Zagrebački boksački centar

U utorak (17. travnja 2018.) službeno je otvoren Zagrebački boksački centar na Zagrebačkom Velesajmu (paviljon 18) u prisustvu najboljih zagrebačkih i hrvatskih boksača, brojnih sportaša, predstavnika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga. Centar je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uz „asistenciju“ boksačke legende Željka Mavrovića, te osvajača brončane medalje na prošloj Olimpijadi u Riju i sada profesionalnog boksača, superteškaša Filipa Hrgovića.

Ovom povijesnom događaju za zagrebački i hrvatski boks nazočio je i novoizabrani član izvršnog odbora Zagrebačkog boksačkog saveza i aktualni predsjednik Skupštine Grada Zagreba, gospodin Andrija Mikulić. U svom pozdravnom govoru je istaknuo da će novi Centar pridonijeti daljnjem razvoju boksa , a da će on na tom putu osobno pomoći koliko god bude mogao.

Predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza gospodin Nenad Ivanković istaknuo je da je „ovo fantastičan dan za zagrebački i hrvatski boks“, da ovakvu „velebnu dvoranu nema nitko u Europi“ te da će u Centru djelovati i boksačka akademija koja će proširiti bazu zagrebačkog boksa, okupljajući najmlađe uzraste. Takodjer je rekao da će u Centru biti dovršena i multimedijska soba koja će prikazati prošlost i sadašnjost zagrebačkog boksa. Ivanković je osobito naglasio da su zagrebački boksači svojim rezultatima zaslužili jedan takav Centar, ali da bez razumijevanja gradonačelnika Bandića i njegove ljubavi za sport do njega ne bi došlo.

Prvo natjecanje koje će se održati u Zagrebačkom boksačkom centru bit će seniorsko prvenstvo Hrvatske od 24. do 27. Svibnja.