Uzbudljivi mečevi obilježili Prvenstvo Zagreba 2019

Iza nas je uspješno održano boksačko Prvenstvo Zagreba 2019. koje se održalo u subotu 16. i nedjelju 17. veljače 2019. godine u Zagrebačkom boksačkom centru. Prvenstvo je uspješno organizirao Zagrebački boksački savez uz tehničku podršku boksačkih klubova Metalac i Omega, te s g. Milovanom Rađenom kao supervizorom natjecanja.

U subotu su već brojni gledatelji koji su napunili tribine Centra mogli posvjedočiti kvalitetnim i borbenim polufinalnim mečevima boksača iz zagrebačkih klubova. Lijepo je vidjeti želju i ambiciju koji u ring unose jednako oni najmlađi kao i najiskusniji boksači.

Nedjeljna finala napunila su ponovo dvoranu, te se još jednom pokazalo kako u Zagrebu postoje pozitivna sportska suparništva koja boksače motiviraju da u dvoboju protiv gradskih konkurenata
daju najbolje od sebe, vatreno bodreni od kolega i klupskih navijača.

Najuzbudljivija je bila sama završnica Prvenstva Zagreba, kad su se u finalnom meču natjecanja, u borbi za naslov prvaka Zagreba u ringu susreli najbolji hrvatski teškaši Alen Babić (BK Leonardo) i Toni Filipi (BK Gladijator). Ovaj je dvoboj oduševio cijelu dvoranu i sve ljubitelje boksa, na kraju je pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom odnio Babić.

Prvenstvo Zagreba 2019 uspješno je odrađeno na svim razinama, širi se boksačka baza, pojavljuju se novi talenti, razvijaju se novi klubovi, a Zagrebački boksački centar postaje sve važnije i
frekventnije mjesto različitih boksačkih događanja. I sve na dobrobit boksa u Zagrebu i Hrvatskoj.