Toni Filipi i drugi put pobijedio

U 3. Kolu Svjetske boksačke lige (WSB) Hrvatski vitezovi (Croatian Knights) izgubili su od Francuskih borbenih pijetlova (France Fighting Roosters) 1:4, pruživši solidan otpor. U mladoj hrvatskoj momčadi najbolji je bio teškaš Toni Filipi koji je pred tri tisuće i petsto oduševljenih gledatelja u Sportskom centru Višnjik u Zadru deklasirao francuskog predstavnika Kristyana Dimitrova.

Taktički i tehnički zrelo, Filipi je odboksao cijeli meč, dobivši uvjerljivo svih pet rundi, što je oduševljena zadarska publika ispratila velikim pljeskom. To je već druga pobjeda zaredom ovog mladog Zadranina (22 godine) u Svjetskoj boksačkoj ligi, inače člana zagrebačkog Boksačkog kluba Gladijator. Filipi je pametnim boksom, visokim taktičko-tehničkim nivoom te odličnom fizičkom pripremljenošću pokazao da izrasta u jednog od najboljih hrvatskih boksača i da ga se s pravom može smatrati novom velikom nadom hrvatskog boksa.

Ostali hrvatski predstavinici, ovog petka navečer u Višnjiku, nisu imali šanse protiv odličnih Francuza koji su bili bolji u gotovo svim segmentima boksačke borbe, dobrim dijelom i zbog mnogo većeg iskustva pa i bolje fizičke pripremljenosti. Petar Cetinić u poluvelteru je prekidom u 4. rundi izgubio od vrlo dobrog Hassana Amzilea, pruživši iznenađujuće srčani otpor.

Ostali naši predstavnici izgubili su na bodove. Treba dodati da mečevi u Svjetskoj boksačkoj ligi traju pet rundi po tri minute, što je za neke naše predstavnike u ovom trenutku odveć izazovno.

Organizacija turnira bila je odlična, uz veliki broj gledatelja i izravni tv prijenos na HRT 2. Slijedeće, 4. kolo, Hrvatski vitezovi boksaju u Parizu, 17. ožujka, protiv ovih istih Francuskih borbenih pijetlova, ali u drugih pet težinskih kategorija.

Rezultati

Polu-muha
Nodari Darbaidze – Samuel Carmona
0:3

Bantam
Filip Poturović – Samuel Kistohurry
0:3

Poluvelter
Petar Cetinić – Hassan Amzile
0:3

Srednja
Edin Avdić – Nizar Trimech
0:3

Teška
Toni Filipi – Kristiyan Dimitrov
3:0