Sara Beram osvojila srebro na 8. Kupu nacija

Na sjeverozapadu Vojvodine u gradu Somboru (Srbija) od srijede 16. do nedjelje 20. siječnja 2019. godine održao se 8. Kup nacija – veliki međunarodni boksački turnir za boksačice. Na turniru je nastupilo 179 boksačica iz 22 zemlja s tri kontinenta.

Zagrebački boks na Kupu nacija predstavljala je Sara Beram (BK Petar Zrinski) koja je boksala u seniorskoj konkurenciji do 60 kilograma, u kojoj je na turniru nastupilo 16 boksačica.

Beram je odlično odboksala cijeli turnir te je osvojila srebrnu medalju. U prvom je kolu uvjerljivo pobijedila Mađaricu Kingu Mezovari (5:0), u četvrtfinalu je nastavila niz jednako uvjerljivom pobjedom nad Ruskinjom Anastasijom Esman (5:0). Nastup u finalu osigurala je novom dominacijom, u polufinalu je pala Francuskinja Stelly Ferge (5:0). U meču za zlato Sara je
izgubila (0:5) od Rimme Volosenko iz Kazahstana.

Velike pohvale za boks na Kupu nacija zaslužuje i Marija Malenica (BK Pit-bull Split) – seniorka iz Splita, koja je osvojila zlatno odličje u kategoriji do 64 kilograma u kojoj je nastupilo 11
boksačica. Malenica je do zlata došla nakon četiri pobjede protiv boksačica iz Grčke (5:0), Češke (5:0), Kazahstana (3:2) i Mađarske (5:0).

Na turniru je u seniorskoj konkurenciji sudjelovala i Tajana Koščak (-54kg, BK Omega Varaždin) koja je poražena u prvom kolu. Te mlađe seniorke Matea Lilić (+81kg, BK Salona Solin) i Sara
Deliman (-57kg, BK David Koprivnica) koje su završile natjecanje porazima u prvim borbama. Lilić je ipak dobila broncu jer je već njen prvi nastup bio polufinalni meč.

Hrvatske boksačice u Somboru vodili su treneri Ante Matas, Kristijan Kos i Veselin Lakičević. Turnir je sudio Eduardo Gustin, a natjecanjima je nazočio i predsjednik HBS-a Bono Bošnjak.