Povijesni rezultat naših boksača na Euru

Dva srebra i jedna bronca! Iako su poluteškaš Leo Cvetković i superteškaš Marko Milun izgubili finalne mečeve, ukupni rezultat na Europskom prvenstvu do 22 godine, koje je cijeli tjedan trajalo u rumunjskom gradu Targu, senzacionalan je. Dva srebra i jedna bronca, koju je osvojio teškaš Toni Filipi, povijesni su rezultat za hrvatski i zagrebački boks.

U izrazito borbenom finalnom meču, u kojem je razmijenjeno mnogo udaraca, naš Leo Cvetković (do 81 kg) izgubio je od Ukrajinca Stepana Herkula tijesnom odlukom sudaca 2:3., ostavivši srce u ringu. Cvetković je na ovom prvenstvu u svim mečevima, uključujući i finalni, pokazao boksačku zrelost, tehnički dobar boks i izrazitu borbenost te spremnost da dade sve od sebe. Pred ovim momkom, pokazalo je to ovo natjecanje, svakako je svijetla sportska budućnost.

Još je veće „čudo“ Marko Milun koji se boksom počeo baviti prije nešto više od godinu dana i sa samo desetak mečeva dogurao do viceprvaka Europe. Milun je iz meča u meč boksački rastao, pruživši odlične borbe u kojima nije štedio ni sebe, a još manje protivnika. Njegov rezultat govori o izrazitom talentu koji može daleko dogurati ako tako nastavi.

Teškaš Toni Filipi u polufinalu je završio svoj put na EUR-u, osvojivši broncu i time, nakon dvije uvjerljive pobjede u Svjetskoj ligi (WSB-u), te srebra na prošlom EUR-u, pokazao da je biser u boksačkoj ogrlici koju tvore „neki novi klinci“.

Zagrebački i hrvatski boks poslije ovog prvenstva mogu biti ponosni i mirni što se tiče budućnosti: srebro i bronca su u Zagrebu, a drugo srebro u Rijeci. Bravo momci!