Nikolina Ćaćić osvojila srebro na europskom prvenstvu

Najbolja mlada hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić osvojila je naslov europske doprvakinje i srebrno odličje u kategoriji do 54 kilograma na EUBC-ovom europskom prvenstvu za mlađe seniore i mlađe seniorke. Prvenstvo je održano od 2. do 11. rujna 2019. godine u bugarskoj metropoli Sofiji.

Ćaćić (BK Omega Zagreb) je vođena od trenera Franje Kristića na prvenstvu ostvarila tri pobjede, u prvom kolu pobijedila je Mađaricu, u četvrtfinalu je nadboksala Srpkinju, da bi u polufinalu pobijedila Poljakinju. Sve tri pobjede ostvarila je jednoglasnom odlukom sudaca. U neizvjesnom finalu Nikolina je podijeljenom odlukom sudaca poražena od Irkinje.

Osim Ćaćić, iz zagrebačkih klubova, u Sofiji još je boksao Karlo Sabljić (-69kg, BK Nokaut) koji je poražen u prvom kolu.

Najuspješniji od ostalih hrvatskih boksača bio je Gabrijel Veočić (-75kg, BK Brod) koji je osvojio brončanu medalju u svojoj kategoriji.

Na EP-u su još nastupili i Diego Mamić (-60kg, BK Pula), Patrik Licul (-64kg, BK Pula), Petar Leskur (-81kg, BK Grom), Matej Crnković (+91kg, BK Brod), Ivona Brnić (-75kg, BK Grom) i Matea Lilić (+81kg, BK Salona).

Uz hrvatske reprezentativce u Sofiji su bili treneri Franjo Kristić, Pero Veočić, Dorijan Čalić i Ivan Brnić.