Milun i Ćaćić osvojili zlata na 2. Grand Prix Zagreb

U Zagrebačkom boksačkom centru održan je 2. Grand Prix Zagreb – međunarodni seniorski boksački turnir u organizaciji Hrvatskog boksačkog saveza. Natjecanje na turniru trajala su tri dana, od četvrtka 8. do nedjelje 10. listopada 2020. godine.

Grand Prix se održao u šest muških (-63, -69, -75, -81, -91, +91kg), te u dvije ženske kategorije (-57 i -60kg), a nastupili su boksačice i boksači iz 16 zemalja sa četiri kontinenta.

U jakoj konkurenciji uspješne su nastupe ostvarili boksači iz zagrebačkih klubova.

Marko Milun (BK Leonardo, +91kg) osvojio je zlato u super-teškoj kategoriji. Marko je prvo u polufinalu jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Talijana Carbotija, zlato je osvojio finalnom pobjedom nad Rusom Veriasvoim, također jednoglasnom odlukom sudaca.

Nikolina Ćaćić (BK Omega, -54kg) nastavila je pobjednički niz osvajanje zlata u bantam kategoriji. Ćaćić je u prvm meču slavila prekidom u drugoj rundi protiv klupske kolegice Čudine, da bi u finalu na isti način pobijedila Golić iz Srbije.

Srebro je osvojio Leo Cvetković (BK Omega, -81kg) koji je u prvom meču pobijedio Lutekea iz DR Kongo jednoglasnom sudačkom odlukom. U polufinalu je na isti način prošao Kosovara Pireva. U finalu je u teškom meču izgubio od Rusa Mazihova na bodove 3:0.

Brončana odličja osvojili su Sara Kos (BK Petar Zrinski, -60kg), Hrvojka Čudina (BK Omega, -54kg) i Noa Ježek (Titan Gym, -75kg). Ježek je u prvom meču bio uvjerljiv protiv Makedonca, da bi u polufinalu tijesno izgubio od Rusa Bakshija. Kos ju vrhunskom ženskom meču sudačkom odlukom izgubila od jake Šveđanke Alexiusson. Dok je Čudina poražene od Ćaćić.

Vrijedi istaknuti i zlato boksača iz Slavonskog Broda, Gabrijela Veočića, koji je u polufinalu pobijedio Talijana, a u finalu Rusa Bakshija. Marija Malenica osvojila je srebro u kategoriji do 60 kilograma.