Kos osvojila srebro, a Milišić broncu na 9. Kupu nacija

U srpskom Somboru je od 13. do 21. siječnja 2020. godine održan jaki međunarodni turnir – 9. Kup nacija na kojem je sudjelovalo 197 boksačica iz 26 zemalja s tri kontinenta.

U sedmeročlanoj hrvatskoj ženskoj reprezentaciji pod vodstvom izbornika Ante Matasa i trenera Franje Kristića i Veselina Lakičevića, nastupile su tri zagrebačke boksačice.

U kategoriji do 57 kilograma, Nikolina Ćaćić (BK Omega Zagreb) u ždrijebu je odmah išla na najbolju, europsku prvakinju Irmu Testu iz Italije. Ćaćić je dobro boksala, ali Talijanka je s 5:0 prošla dalje, sve do zlata i naslova najbolje boksačice na cijelom turniru.

U kategoriji do 64 kilograma, Sara Kos (BK Petar Zrinski Zagreb) krenula je pobjedom protiv Kazahstanke Askar s 3:2 u četvrtfinalu, u polufinalu je nadboksala Indijku Pwlao prekidom zbog diskvalifikacije suparnice. U finalu je Kos tijesno poražena od Ruskinje Ornelle Kheteeve s 3:2, tako da s Kupa nacija donosi srebrnu medalju.

Treća boksačica iz zagrebačkih klubova, točnije iz BK Omega, Ana-Marija Milišić (-60kg) osvojila je brončano odličje u kategoriji do 60 kilograma. U prvom meču pobijedila je Kazahstanku Kaldybays 5:0, u polufinalu je izgubila prekidom u drugoj rundi od vrlo jake Slovakinje Triebelove.

Uz Nikolinu, Ana-Mariju i Saru u Somoboru su boksale još seniorke Marija Malenica (-60kg) i Maja Šarić (-64kg), te juniorka Lana Duilo (-63kg) i kadetkinja Nika Lopac (-70kg).

Seniorskim reprezentativkama ovo je bio veliki izazov i test forme pred seniorsko državno prvenstvo koje počinje u četvrtak 23. siječnja 2020. u Zagrebačkom boksačkom centru.