Izniman uspjeh zagrebačkih boksača na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske mlađih dobnih skupina

Od 28. veljače do 3. ožujka 2019. godine je u Zagrebačkom boksačkom centru u Zagrebu održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske mlađih dobnih skupina – 2019, u organizaciji Hrvatskoga boksačkoga saveza. Natjecalo se u muškoj konkurenciji za tri dobne skupine: Juniori (2003-2004g) Kadeti (2005-2006g) i Mlađi kadeti (2007-2008g).

Na sva tri prvenstva su boksači zagrebačkih klubova ostvarili iznimne rezultate.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore održano u jedanaest kategorija, nastupilo je ukupno 60 juniora iz 30 hrvatskih klubova. Zagrebački boksači osvojili su naslove državnih prvaka u sedam kategorija; ukupno 7 zlatnih, 6 srebrnih i 9 brončanih odličja.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete održano je u petnaest kategorija, nastupilo je 55 kadeta iz 30 hrvatskih klubova. Zagrebački boksači osvojili su naslove državnih prvaka u pet kategorija; ukupno 5 zlatnih, 5 srebrnih i 8 brončanih odličja.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete održano je u osam kategorija, nastupilo je 30 mlađih kadeta iz 16 hrvatskih klubova. Zagrebački boksači osvojili su naslove državnih prvaka u pet kategorija; ukupno 5 zlatnih, 4 srebrna i 3 brončana odličja.

O uspjehu zagrebačkih boksača na Prvenstvima najbolje govori ovaj podatak: na sva tri Pojedinačna prvenstva Hrvatske – juniori, kadeti i mlađi kadeti, ukupno se održalo natjecanje u 34 različite kategorije, a mladi boksači iz zagrebačkih klubova osvojili su naslove prvaka u 17, odnosno u njih 50%.

Pohvale za sportsku borbu i ostvarene rezultate zaslužuju svi, nagrađeni boksači, njihovi treneri i klubovi.