Dva srebra i bronca sigurni

Hrvatski boksači su na Europskom prvenstvu do 22 godine, koje se održava u Rumunjskoj, već nakon polufinalnih borbi osigurali dva srebra i broncu. Time su postigli senzacionalan uspjeh koji bi, nakon finalnih borbi (u nedjelju) mogao biti i veći.

Poluteškaš Leo Cvetković u izvrsnom meču pobijedio je Nijemca Athanasiosa Kazakisa 4:1, dok je naš super teškaš Marko Milun, u takodjer odličnoj borbi, pobijedio favoriziranog Rusa Vladislava Muravina istim rezultatom 4:1. Ruski je boksač bio dominantniji u prvoj rundi, no Milun je izvrsnim boksom, velikom borbenošću i pametnom taktikom, preokrenuo meč u svoju korist. Time su se obojica plasirali u finale u kojem nisu bez igleda da Hrvatskoj donesu zlatne medalje, što bi bio uspjeh bez presedana.

Naš treći polufinalist Toni Filipi izgubio je od boljeg Ukrajinca Serhija Horskova 4:1, osvojivši brončanu medalju i tako pokazao da Hrvatska ima izvrsnog teškaša pred kojim je lijepa budućnost.

Posebno je upadljivo da su naši boksači ovim rezultatima pokazali dominaciju u tri najteže kategorije – poluteškoj, teškoj i superteškoj – što je svakako rijetkost i veoma upečatljivo.