Damir Plantić i Nikolina Ćaćić najbolji na seniorskom Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

U nedjelju 26. siječnja 2020. godine u Zagrebu je završeno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu za seniorke i seniore. Prvenstvo je počelo preliminarnim borbama u četvrtak 23. siječnja, četvrtfinala su se održala u petak 24. siječnja, dok su u subotu 25. siječnja održani polufinalni mečevi.

Ovogodišnje seniorsko prvenstvo je planirano u olimpijskim boksačkim kategorijama, za seniore: -52kg, -57kg, -63kg, -69kg,-75kg, -81kg, -91kg, +91kg, a za seniorke: -51kg, -57kg, -60kg, -69kg, -75kg. U muškoj konkurenciji nije se boksalo u dvije najniže kategorije, a u ženskoj je natjecanje održano u tri kategorije, -57, -60 i -75 kilograma.

Sva četiri natjecateljska dana Zagrebački boksački centar bio je pretijesan da primi sve zainteresirane ljubitelje boksa, uz prepune tribine gledatelji su ispunili i sva stajaća mjesta između tribina.

Zapažene rezultate na prvenstvu ostvarili su boksači i boksačice iz zagrebačkih klubova. Ukupno je za najboljeg boksača prvenstva izabran Damir Plantić, a Nikolina Ćaćić izabrana je za najbolju boksačicu prvenstva.

Državni prvaci za 2020. godinu postali su Erik Pijetraj (-63kg, BK Leonardo), Mladen Sobjeslavski (-75kg, BK Leonardo), Damir Plantić (-91kg, BK Sesvete) i Marko Milun (+91kg, BK Leonardo). Državna prvakinja je Nikolina Ćaćić (-57kg, BK Omega).

Srebrne medalje osvojili su Stipan Prtenjača (-69kg, BK Sesvete) i Hrvojka Čudina (-57kg, BK Omega). Bronce su pripale Noi Ježeku (-75kg, BK Titan Gym), Hrvoju Čibariću (-81kg, BK Leonardo), Toniju Filipiju (-91kg, BK Gladijator), Petru Jamanu (-91kg, BK Leonardo) i Juri Babiću (+91kg, BK Gladijator).

Izvan zagrebačkih klubova, seniorski prvaci i prvakinje su Marko Zeljko (-69kg, BK Salona), Luka Plantić (-81kg, BK Salona), Marija Malenica (-60kg, BK Pitbull) i Lucija Bilobrk (-75kg, BK Pitbull).

Prvenstvo je proteklo u sportskoj atmosferi, uspješno i organizirano i odrađeno, sve pod nadzorom voditelja natjecanja Milovana Rađena i Nikole Volarevića, te ostalih nadležnih iz Hrvatskog boksačkog saveza.