U Zagrebačkom boksačkom centru odrađen 1. ovogodišnji sparing

U subotu 2. veljače 2019. godine u Zagrebačkom boksačkom centru održan je u 1. ovogodišnji sparing u organizaciji Zagrebačkoga boksačkoga saveza.

Za prvi sparing u 2019. godini iskazan je velik interes, pristiglo je više od 60 prijava boksačica i boksača svih dobnih skupina u više raznih težinskih kategorija.

Sudjelovanje su prijavili sljedeći zagrebački klubovi: BK Lokomotiva, BK Nokaut, BK Omega, BK Leonardo, BK Coloseum, BK Sesvete, BK Petar Zrinski te BK Optimist, kao i BK Velika Gorica iz susjedne Zagrebačke županije.

Prema prijavama uspješno je upareno oko četrdeset boksača, što je rezultiralo s dvadesetak održanih sparinga, kojima je, ispred ZBS-a, koordinirao Mario Žiger.

Ovakvi organizirani sparinzi su svakom boksaču i boksačici idealna prigoda za provjeru razine znanja, spreme i trenutačnih mogućnosti izvan službene statistike mečeva.

Subotnji sparing 2. veljače bio je prvi od niza sparinga koji će se kroz cijelu godinu redovito održavati u Zagrebačkom boksačkom centru (Zagrebački Velesajam, paviljon 18, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb).