Pavčec europskom broncom potvrdio veliki potencijal, bronce još osvojili Pejić i Lopac

Tri medalje osvojili su hrvatski reprezentativci na EUBC-ovu europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održalo u gruzijskom Tbilisiju od 1. do 12. srpnja 2021. godine.

Brončana odličja osvojili su Lovro Pavčec (+80kg, BK Nokaut Zagreb), Mateo Pejić (-80kg, BK Rijeka) i Nika Lopac (-80kg, BK Senj).

Pavčec je u prvom meču pobijedio Rumunja Florina jednoglasnom odlukom sudaca, u sljedećem meču u četvrtfinalu nadboksao je Izraelca Prilutskyja, slavio je prekidom u trećoj rundi te je tom pobjedom osigurao medalju. U polufinalu je nažalost izgubio od Ukrajinca Zelenskyija jednoglasnom sudačkom odlukom.

Pejić je do bronce došao četvrtfinalnom pobjedom prekidom u prvoj rundi nad Litavcem Janulisom, u polufinalu je poražen od Rumunja Teodosescua jednoglasnom odlukom.

Lopac je voljom ždrijeba otvorila natjecanje u polufinalu u kojem je izgubila od Ukrajinke Šerbine jednoglasnom odlukom te je ostala na bronci.

Zagrebački boks predstavljali su, uz Pavčeca, još Marko Vučković (-54kg, BK Leonardo Zagreb) i Luka Jerković (-57kg, BK Coloseum Zagreb). Vučković je ispao u prvom meču od Slovaka Janučeka, dok je Jerković na isti način završio natjecanje, porazom od Grka Pleasa.

Uz njih na EP su još sudjelovali Bruno Baćac (-48kg, BK Team Predator Rijeka), Ivan Mikulić (-50kg, BK Čakovec), Ante Milković (-63kg, BK Salona), Marko Kelenc (-66kg, BK Team Predator Rijeka) i Anthony Mirković (-75kg, BK Arena Pula).

Reprezentaciju su vodili izbornik Zoran Kralj mlađi, te treneri Yousef Hasan i Veselin Lakičević.